Skip to content

BİTTER ÇİKOLATA VE MARZIPAN

Ocak 15, 2009

dsc_013311kış geceleri uzun. İnsan acıktıkça acıkıyor. Süper bir atıştırmalık.

§      400 g soyulmuş badem

§      100 g su

§      300 g şeker

 

Şeker ve su kaynatılır Bademler mutfak robotuyla ince çekilir Çekilmiş badem kaynayan şerbetin içine atılır ve karıştırılarak 10 dakika kadar pişirilir bu hamur soğuduktan sonra elle veya kalıplar istediğiniz şekli verip kremalı kurabiye tarifinde hazırladığım gibi bir çikolata kreması hazırlayıp, bu kremayla kaplayabilirsiniz Kapladıktan sonra buzdalabında en az yarım saat bekletip servis edebilirsiniz.

 

En sevdiğim çikolatalardan olan marzıpanlı çikolatanın üreticisi www.niederegger.de sayfasında marzıpanında sınıfları olduğunu okudum. Şeker miktarı % 0 , % 10 , % 30 veya % 50 değerleri arasında değişiyormuş. Marzıpan aşkına hepsi denemeye değer…

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: