Skip to content

ÇARK BÖREĞİ

Ocak 12, 2009

Bu böreğin adı herhalde şeklinden geliyor. patates ve milföyden oluşan lokmalık çarklar, füme hindinin aromasıyla enfes bir böreğe dönüşüyor…

 cark

 

§      2 adet haşlanmış patates

§      1 adet soğan

§      3 dilim füme hindi

§      5 adet milföy hamuru

§      1 adet yumurta sarısı

§      Sıvı yağ

§      Tuz & karabiber

  

Tavada önce ince doğranmış soğan pembeleştirilir Rendelenen patatesler eklenir, 5 dakika kavrulur Şerit halinde doğranmış füme hindi eklenir 5 dakika daha kavrulur  Ateşten almadan istenen miktarda tuz ve karabiber eklenir Milföy hamuru merdane ile dikdörtgen olacak şekilde biraz açılır Hamurun ortasına uzunlamasına harç konur  rulo şeklinde sarılır  üzerine yumurtanın sarısı sürülür 5 santimetre aralıklarla kesilir yağlı  kağıt yayılmış tepsiye yerleştirilir   170 oC ‘ önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: