Skip to content

KREMALİ KURABİYE

Ocak 1, 2009

dsc_0033Bir fincan kahve veya çayın yanında çikolata kaplı kurabiyeden başka ne bu kadar iyi gidebilir…

 

§      ½ su bardağı pudra şekeri

§      200 g eritilmiş margarin

§      Yeteri kadar un

 

KREMA İÇİN

 

§      3 çorba kaşığı eritilmiş margarin

§      3 çorba kaşığı krema

§      100 g bitter çikolata

 

Eritilmiş margarin ve pudra şekeri iyice karıştırılırşu meşhur kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur 1 cm kalınlığında merdane ile açılır ve kalıpla kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir önceden ısıtılmış 160 0C ‘ lik fırında rengini kaybetmeden pişirilir kremasını hazırlamak için öncelikle çikolata benmari usulü eritilir içine krema ve margarin eklenerek karıştırılır biraz soğuduktan sonra kurabiyelerin üzeri daldırılarak kaplanır ya da krema torbasıyla süslenebilir afiyet olsun…

Reklamlar
One Comment leave one →
  1. ulku permalink
    Ocak 8, 2009 9:04 pm

    çok güzel olmuş fotoğraf da bu kadar güzel çekilir.çok etkileyici olmuş.ellerine sağlık:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: