Skip to content

BAHAR ÇORBASI

Aralık 20, 2008

bahar

İri taneli, lezzeti yerinde çok güzel bir çorba oldu bu, ismi de şu mevsim de bir özlem… 

 

§      2 çay kaşığı zeytin yağı

§      2 çay kaşığı un

§      1 su bardağı kuru kayısı

§      1 su bardağı  haşlanmış havuç ve bezelye

§      1 adet küçük boy kereviz

§      1.5 Litre su

§      ½ su bardağı süt

§      2 adet yumurta sarısı

§      1 çay kaşığı tuz

§      1 çay kaşığı kırmızı biber

§      Yarım limon suyu

  

§      Kabukları soyulmuş kerevizle kuru kayısılar haşlanır, küp küp doğranır.

§      Un yağda kavrulur ve sıcak su ilave edilir.

§      Kaynayan suya küp küp doğranmış, havuç,kereviz, kayısı ve bezelyeler eklenir, 15-20 dakika daha kaynatılır.

§      Tuz ve biber eklenir, ateşden almadan önce süt,yumurta sarısı ve limon suyu karışımı, yavaş yavaş çırpılarak ilave edilir.

Reklamlar
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: