Skip to content

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI

Şubat 11, 2009

 Bu akşam farklı bir çorba denemek istedim. Hem çok kolay, hem de çok az malzemeyle yapılıyor, ama kremasını eksik etmemek lazım.

havuc1  

§      6-7 havuç

§      6 su bardağı su (veya et suyu)

§      3-4 dal maydanoz

§      2 çorba kaşığı krema

§      1 çorba kaşığı zeytin yağ

§      Tuz ve karabiber

 

 

Su tencerede kaynatılır Maydanozlar ince ince kıyılır Havuçlar temizlenip ince ince doğranır Zeytin yağı teflon tavada kızdırılıp havuç dilimleri eklenir ve 10 dakika sotelenir kaynar sudan bir miktar havuçlara eklenerek havuçlar yumuşayana kadar pişirilir Havuçlar ve blendardan geçirilerek püre haline getirilir Püre kaynar suya eklenir tuz, maydanoz ve karabiber ilave edilerek 5-6 dakika daha pişirilir Servis edilirken kaseler krema ile süslenir

About these ads
No comments yet

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Takip Et

Her yeni yazı için posta kutunuza gönderim alın.

%d blogcu bunu beğendi: